Kirjoitan nyt vähän kaupunkini historiasta. Toivottavasti siitä ei tule liian pitkää, että jaksatte lukea. Ajattelin kirjoittaa vain tärkeimmät ja oleellisimmat asiat kaupungista.

itse oon asunu Ylivieskassa melko kauan, mutta en muista tarkemmin. Tämä on hieno paikka asua ja muuttuu koko ajan. Tulee lisää asutuksia, isompia kauppoja ja yms. Täällä on hienoja kauppoja joissa shoppailla. Itse tykkään käydä Kärkkäisellä kiertelemässä, koska se nykyään 2 kerroksessa ja sieltä löytää aina jotan mukavaa itselle tai lahjaksi.

Syksyllä kapungissa käyppojen yö. Silloin kaupat ovat auko klo 24 saakka ja väkeä on paljon liikkeellä. Ohjelmaa löytyy jos jonkin moista. Savarissa on karaokea, keskustassa on myös musiikkia ja makkaratarjoilua. Linja-auto kuljettaa pienestä maksusta keskustan ja savarin alueella. Sitten on myös syysmarkkinat liikuntahallin parkkipaikalla.

Talvella keksustassa, Helaalan myllyllä on jouluavaiset loka-marraskuun vaihteessa.. Silloin siellä on myynniissä esim. karkkia. Ja mylly kahvilassa on pipareita ja kahvia sekä lapsille glögiä. Tänä vuonna on tarjolla joulupuuroa. Pukki käy joka vuosi avaamassa joulun ja joskus poro ja muori mukana. On myös esityksiä, kuten lapsikuoro laulamassa.  Samalla viikolla kärkkäinen ampuu raketteja. Teikon tuvalla on ennen joulua metsäneläinten joulurauhan julistus ja valitaan vuoden erämies, kirkossa on kauneimmat joululaulut. Uutena vuotena jotkut ampuu naapureissa raketteja.

Keväällä pääsiäisenä lapset käyvät virpomassa naapureissa, myös kokkoja voi käydä kierteleen ja kahteleen. Vappuna on ihana meininki, silloin vapputori ja zetori ajelua, musiikkia ja paljon erilaista myytävää sekä arvontaa. Päivällä motoristit lähtee ajamaan kalajoelle. Keväällä on myös kevätmarkkinat liikuntahallin parkkipaikalla.

Kesällä on paljon puuhaa. Voi käydä hamarissa uimassa/kalastamassa ja voi myös käydä kalastamassa lähellä keskustaa joella. Kekalla voi kesällä käydä uimassa ja talvella avantouinnissa. Kekan majan voi myös vuokrata. Joskus on urheilukisoja urheilukentällä ja läytyy myös maratonijuoksut. On myös hyviä pyöräilyreittejä joita voi käydä pyöräileen, yksin, perheen tai kaverreiden kanssa. Löytyy myös ratsastus mahdollisuus Ellun tallilta. Ja koko kesän ja myös pitkölle syksyyn voi käydä katsomassa raveja Keskisellä.

Akustiikassa voi käydä konserteissa ja elokuvissa. Suvannon pesäpallokentällä voi käydä kahtoon pesis otteluita ja jäähallissa jääkiekkoa sekä käydä luisteleen. Uimahallissa on mahdollisuus uida, käydä kuntosalilla, pelata squassia. Keilahallissa voi keilata ja hohtokeilata. Liikuntahallissa mahdollisuus sulkapalloon ja seinäkiipeilyyn.